Resefakta: Fullbokad

Resdagar: 7
Avresa: 21/9

Pris: 13.980:-

Boka online

Upptäck natursköna och vackra Toscana till fots! Våra vandringar går både på den toskanska landsbygden, och även genom mer kuperade områden och dalar med grönskande natur. Under vandringsdagarna besöker vi även vingårdar och en av höjdpunkterna blir Chiantiområdet med sina berömda viner. På vår resa får vi också uppleva Toscanas huvudstad Florens med sin praktfulla arkitektur, sin historia och renässans i överflöd. En vandringsguide följer med på våra turer som är av lätt till medelsvår karaktär. Vi går längs med mindre vägar, grusvägar och stigar i ett varierat landskap utan stora höjdskillnader. Vandringarna ligger på 5-8 km och kombineras med trevliga pauser.Dag 1 Umeå-Montecatini Terme

Avresa enligt tidtabell. Vi landar i La Bella Italia, och från Milano åker vi sedan söderut. Under färden stannar vi för till för en lunchpaus, och efteråt färdas vi vidare genom det Toskanska landskapet till den världskända kurorten Montecatini Terme, som blir vårt hem under vår vistelse. Staden är en av Italiens förnämsta kurorter, och ligger vid foten av en kulle med den historiska byn Montecatini Alto på toppen. Vi bekantar oss med omgivningen och den som vill kan även ta den historiska bergbanan upp till Montecatini Alto för att vandra längst kullerstensgatorna och njuta av den fantastiska utsikten över det böljande landskapet. Middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 2 Montecarlo

Efter en god frukost så är det dags att bege oss ut på resans första vandring i Montecarloområdet. Montecarlo, med sitt stora fästningsverk från 1400-talet, är ett samhälle beläget 186 möh mellan Montecatini och Lucca samt känd för sitt vin Montecarlo D.O.C Längst det vackra och kuperade landskapet vandrar vi längst ”vinvägen”, samt besöker även en genuin Vingård för visning- och provsmakning av gårdens fina vin och olivolja. Middag på egen hand ikväll.

Dag 3 Chianti

Idag upplever vi Chiantiområdet då vi vandrar mellan Panzano in Chianti och Greve in Chianti. Området ligger söder om Florens, väster om Autostrada del Sole, och här är förhållandena perfekta för odling av Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. De finaste Chiantivinerna, vilka uppskattas världen över, hittar vi här och de känns igen på den svarta tuppen som pryder etiketterna. Längs vägen passerar vi både olivlundar och vinodlingar och stannar också till på en vingård för en guidad rundtur med provsmakning av de ljuva dropparna. Middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 4 Florens

Efter frukost tar vi bussen till renässansens huvudstad Florens! Tillsammans med en svensktalande lokalguide beger vi oss ut på en innehållsrik och intressant rundtur i den romantiska staden längst pulserande gator, storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår… historiens vingslag! Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Vi tar sedan bussen tillbaka och njuter av en god middag på hotellet.

Dag 5 Buggiano

En liten bit utanför Montecatini Terme ligger orten Buggiano i vackra omgivningar. Området är känt för sina citrusodlingar och här finns också möjlighet att besöka någon av de vackra privata trädgårdarna. Även här stannar vi för ett uppskattat besök på en genuin Italiensk vingård. Middag äter vi på egen hand ikväll.

Dag 6 Garfagnana

Vår avslutande vandringsdag tar oss till Garfagnana, som också kallas ”den gröna lungan” då det är ett enastående grönt och frodigt område, beläget i de Apuanska alperna. Vi vandrar genom den fascinerande Grotta del Vento, en av världens mest kända kalkstensgrottor, och förundras över de fantasifulla formationerna naturen skapat. Kvällens middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 7 Hemresa

Efter frukost så checkar vi ut från vårt hotell, tar transferbussen till Milano,
och påbörjar resan tillbaka till Sverige igen. Arrivederci Italien!

Avresedatum 21/9  

Pris 13.980:-

Sista bokningsdag 10/7

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

Flygtider 21/9 UME-ARN 06.30-07.30 ARN-MILANO 09.20-12.00
27/9 MIL-ARN 13.00-15.40 ARN-UME 17.45-18.45

Ingår Flyg t/r, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukost, 4 middagar, transfer, 4 vandringsdagar med guide, vinprovningar mm enligt program, lokalguide, entré, tåg till Florens t/r, reseledare.

Tillägg Enkelrum 1100:-

Bra att veta Valuta Euro, Pass eller EU-idkort behövs

Montecatini Terme
Redan under romarriket byggdes termer vid källor vars vatten anses kunna hjälpa vid problem med bland annat mage och lever. Staden är känd för sina välgörande kurvatten källor, sin hälsoturism, sina vackra parker, och sin livliga atmosfär. På kullen ovanför höjer sig den historiska staden Montecatini Alto, dit du lätt tar dig med bergbana. Under kvällarna samlas stadens invånare för att njuta av en glass på Piazzan, eller bara promenera längst gatorna i solnedgången.

Hotel Hotel Tuscany Inn

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter.