Toscana -Vin och Vandring

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 20/9

Pris: 14.980 kr

Boka online

 

 

Upptäck natursköna och vackra Toscana till fots! Våra vandringar går både på den toskanska landsbygden, samt även genom mer kuperade skogsområden, längst kusten, och dalar med grönskande natur. Vandringsguide finnsmed på våra turer som är av lätt till medelsvår karaktär. Vi går längs med mindre vägar, grusvägar och stigar i ett varierat landskap. Vandringarna ligger på 5-8 km och kombineras med trevliga pauser. Under vandringsdagarna besöker vi även vingårdar och njuter av goda droppar tillsammans med Toskanska delikatesser. På vår resa får vi också uppleva Toscanas huvudstad Florens med sin praktfulla arkitektur, sin historia och renässans i överflöd. 

 
Dag 1 Umeå-Montecatini Terme

Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa söderut. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden går sedan vidare söderut med en paus för lunch, förbi de stora marmorbrotten i Carrara och Massa, genom det Toskanska landskapet och fram till den välkända kurorten Montecatini Terme som blir vårt hem under vistelsen. Vi installerar oss och avrundar vår resdag med en god middag tillsammans på hotellet.

Dag 2 Montecarlo

Efter frukost så är det dags att bege oss ut på resans första vandring i Montecarloområdet. Montecarlo är ett samhälle beläget 186 möh mellan Montecatini och Lucca, med vackra omgivningar och det välkända vinet Montecarlo D.O. C som lockar. Vi vandrar längst ”vinvägen” i ett kuperat och historiskt landskap, samt besöker även en vingård för visning- och p rovsmakning av gårdens fina viner och olivolja,tillsammans med goda italienska delikatesser. Middag på egenhand ikväll.

Dag 3 Chianti

Idag upplever vi Chiantiområdet då vi vandrar i ett böljande landskap som ligger söder om Florens, väster om Autostrada del Sole, med förhållanden perfekta för odling av Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. De finaste Chiantivinerna, vilka uppskattas världen över, hittar vi här och de känns igen på den svarta tuppen som pryder etiketterna. Längs vägen passerar vi olivlundar och vinodlingar och efter vår vandring får vi även lite tid att bekanta oss med mysiga Greve in Chianti. Efteråt väntar ett besök på en vingård i området där några av Italiens främsta viner framställs. Vi får en visning av gården, och sedan bjuds vi till bords för att avnjuta en genuin toskansk måltid tillsammans med gårdens egna viner.

Dag 4 Florens

Under morgonen tar vi bussen till renässansens huvudstad Florens! Tillsammans med en svensktalande lokalguide beger vi oss ut på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden längst pulserande gator, storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår… historiens vingslag! Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi bussen tillbaka till hotellet och middag äter vi på egen hand ikväll.

Dag 5 Buggiano

En liten bit utanför Montecatini Terme ligger orten Buggiano i grönskande vackra omgivningar. Det kuperade området är känt för sina citrusodlingar och här finns också möjlighet att besöka någon av de vackra privata trädgårdarna. Här stannar vi även till för ett uppskattat besök på en italiensk Taverna, där vi skålar i vin och njuter av diverse delikatesser! Middag äter vi på egen hand ikväll.

Dag 6 Fri dag

Vår semesterort Montecatini Terme är en av Italiens förnämsta kurorter, och ligger vid foten av en kulle med den historiska byn Montecatini Alto på toppen. Kanske passar vi på att bekanta oss mer med staden, dess omgivning, och den som vill kan även ta den historiska bergbanan upp till Montecatini Alto för att vandra längst kullerstensgatorna och njuta av den fantastiska utsikten. Kanske lockar en utflykt till närliggande Pisa, eller ett avslappnade besök på SPA? Idag spenderas dagen helt efter egna önskemål, samt med middag på egen hand.

Dag 7 Populonia-Baratti

Idag vandrar vi i de kustnära området Populonia, i landskap präglade av Medelhavet och dess karaktäristiska vegetation. Området är särskilt känt för sina gamla etrustiska lämningar, kyrkoruiner, gravar och stenbrott. Vi äter vår medhavda lunch under vandringen, och efteråt finns möjlighet att besöka den lilla byn, den arkeologiska parken, eller spendera en skön stund på stranden. Väl tillbaka på hotellet så avrundar vi dagen och vår vistelse i Toscana med en trevlig middag tillsammans.

Dag 8 Hemresa

I arla morgontimman så checkar vi ut från vårt hotell, tar transferbussen till flygplatsen i Milano, och påbörjar resan tillbaka till Sverige igen. Arrivederci Italien!

Avresedatum  20/9

Pris 14.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

Flygtider UME-ARN 06.30-07.30 ARN-LIN 09.25-12.05
LIN -ARN 13.00-15.40 ARN-UME 17.45-18.45

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukost, 3 middagar, transfer, 4 vandringsdagar med guide, vinprovningar mm enligt program, lokalguide, entré, transfers, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1.100:- Måltidsdrycker

Hotell

Hotel Tuscany Inn är ett modernt 4-stjärnigt hotell centralt beläget i charmiga staden Montecatini Therme, i hjärtat av Toscana. Rummen är ljust inredda, en del med balkong, vissa med fantastisk utsikt över Montecatini Alto.

Bra att veta Valuta Euro, Pass eller EU-idkort behövs

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-31/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video