Sydafrika -ett vackert, vänligt och färgstarkt land

Resefakta:

Resdagar: 10
Avresa: 25/10

Pris: 26.180:-

Boka 25/10 online

 

Kapstaden är den ena gourméupplevelsen efter den andra och till detta serveras förstklassiga viner till kulinariska maträtter i fantastiska miljöer. Under vår resa har vi fokus på att njuta av just detta. Vi bor i spännande Kapstaden, samt i fascinerande vinområdet Stellenbosch. Vykortsvackra vyer från Taffelberget, sagolika stränder, historiska Robben Island, fantastiska naturscenerier runt Kaphalvön, prisbelönta vingårdar, och safari “light” är några av de härliga upplevelser som väntar oss! Dag 1 Umeå-Kapstaden

Vi samlas på Umeå Airport och flyger tillsammans via Stockholm och London till Kapstaden. Middag serveras ombord på flygplanet.

Dag 2 Kapstaden

Efter några timmars sömn vaknar vi till en ny dag och serveras frukost innan det är dags att landa i Kapstaden, the ”Mother City”. Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så klockan stämmer fortfarande. Efter pass-och tullkontroll gör vi en tur upp på utsiktsberget Signal Hill. Därefter gör vi en kort rundtur med buss och ser delar av staden bl. a. det färgstarka kvarteret Boo Kap och the Castle. Om vädret tillåter, så tar vi linbanan upp till toppen av Taffelberget som reser sig 1000 m.ö.h. Härifrån har vi en fantastisk panoramautsikt över Kapstaden. Därefter incheckning på vårt hotell, SunSquare Cape Town Gardens. På kvällen blir det välkomstmiddag på Rockwell Dinner Theatre.

Dag 3 Kaphalvön med Godahoppsudden

Efter frukost åker vi tillsammans med en svensktalande guide ut på en heldagstur runt den vackra Kaphalvön. Förutom att upptäcka själva stadskärnan så åker vi längst den vackra kustvägen, vilken bjuder på fantastiska naturscenerier. Under färden passerar vi Clifton, Camps Bay, Lladudno, Sandy Bay och Hout Bay. Vi besöker också Godahoppsudden och Cape Point med sitt naturreservat. Gemensam lunch innan vi fortsätter färden via den omtalade Boulders Beach för att se den berömda pingvinkolonin. Efter en innehållsrik dag vänder vi sedan åter till hotellet.

Dag 4 Robben Island

Efter frukost väntar en utflykt till Robben Island, den ökända fängelseön där Nelson Mandela och många andra hölls i fångenskap under flera årtionden. Vi besöker fängelset som nuförtiden guidas av före detta fångar. De berättar att fängelset nästan kunde liknas vid ett universitet, där alla delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter, för att sedan försöka planera hur de skulle nå ett demokratiskt Sydafrika. Det var inte förrän 1991 som apartheidregimen föll samman helt och de sista politiska fångarna kunde lämna ön. Eftermiddagen spenderas på egen hand.

Dag 5 Botaniska trädgården Kirstenbosch

Idag besöker vi den fantastiskt vackra botaniska trädgården Kirstenbosch. Här njuter vi bland frodig grönska, färggranna växter och vackra skulpturer, ett kringströvande som balsam för själen. Till kvällen samlas vi tillsammans för en gemensam middag på On the Rocks Restaurant som ligger i Bloubergstrand ca 30 minuters bussfärd från Kapstaden. Här njuter vi av en god trerättersmiddag i solnedgången med en fantastisk utsikt mot Taffelberget och Robben Island.

Dag 6 Safari

Utcheckning från hotellet och bussresa genom vackra bergs- och odlingslandskap fram till trevliga Aquila Game Lodge. Vid ankomsten äter vi lunch och sedan vankas en spännande safaritur i öppna jeepar. Förhoppningen är att få möjligheten att se flera djur av de så kallade ”Big Five”; lejon, elefant, noshörning, afrikansk buffel och leopard. En gemensam middag avrundar dagens äventyr.

Dag 7 Vinområdet Boschendale

Idag finns möjlighet till morgonsafari i soluppgången för den som önskar ett oförglömligt minne. Därefter frukost och utcheckning från hotellet. Vår resa går vidare till Sydafrikas berömda vinområden. Första stoppet blir på den vackra och välkända vingården Boschendahl, grundad redan 1685. Här äter vi lunch och bjuds på vinprovning. Efter besöket fortsätter vi sedan till centrum av Stellenbosch, och i denna trevliga universitets- och vinstad checkar vi in på The Stellenbosch Hotel. Kvällens middag äter vi tillsammans på en lokal restaurang.

Dag 8 Vinområdet Stellenbosch

Vi börjar förmiddagen med ett intressant besök hos en lokal vinproducent, och sedan tar vår guide med oss på en rundtur till fots i mysiga Stellenbosch. Därefter får vi egen tid att äta lunch och strosa runt bland flertalet trevliga butiker och restauranger. Dagen fortsätter sedan med ytterligare ett gott och lärorikt besök hos en annan lokal vinproducent. Middag tillsammans på The Stellenbosch Hotel.

9 Hemresa

Efter frukost så checkar vi ut från vårt hotell. Sedan väntar en tur genom en av Kapstadens kåkstäder, där vi får en inblick över livet där. Vi fortsätter vidare till Victoria and Alfred Waterfront där resten av dagen är fri för egna upptåg. Lunch på egen hand och möjlighet att upptäcka omgivningarna, samt och njuta av folklivet. En promenad i det charmiga hamnkvarteret bland flertalet varierande butiker och restauranger lockar. Efteråt har det så blivit dags att lämna Sydafrika -för denna gång. Fyllda av härliga upplevelser och soliga minnen beger vi oss till flygplatsen för att påbörja hemresan. Middag ombord på flygplanet.

Dag 10 Hemresa

På morgonen serveras frukost innan vi landar i London för byte av flygplan och fortsatt resa via Arlanda till Umeå. Väl landade tackar vi för vårt rese-äventyr och beger oss hemåt med magiska minnen i bagaget!

 

Avresedatum 25/10

Pris 26.180:-

Tidtabell Samling Umeå Airport kl 11.45.

Flygtider 25/10 UME-ARN 12.55-13.55      ARN-LHR-CPT 18.05-10.00.
2/11 CPT-LHR-ARN 18.45-10.50    ARN-UME 13.10-14.15

Ingår Flyg Umeå-Sto-London-Kapstaden t/r inkl mat ombord, transfer, del i dubbelrum inkl frukost, 4 middagar, 3 luncher, vinprovningar och utflykter och entréer enligt program, transporter i Sydafrika, svensktalande lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrum 4700:- , Dricks till lokala guider och chaufförer

Hotell

SunSquare Gardens, Kapstaden ****
Aquila Game Reserve, Touws River ****
The Stellenbosch Hotel, Stellenbosch ****

Bra att veta

Ingen tidsskillnad jmf med Sverige, Valuta Sydafrikanska rand, Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Utflykten till Robben Island är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in. Samma gäller turen med linbana upp på Taffelberget dag 2 I oktober är medeltemperaturen i Kapstaden ca 20-24 grader om dagarna. Kvällarna är svalare då temperaturen sjunker till 11-13 grader om nätterna.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-10/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video