Sköna Provence

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 25/9

Pris: 15.980:-

Boka online

Njut av en vecka i sydfransk stil med god mat, vin, shopping, gott sällskap och spännande upplevelser! Vi färdas bortom de stora allfarsvägarna och kommer det gemytliga nära, speciellt när vi bjuds hem till Lena och Gösta Linderholms ”skorsstenshus” ute på den provencalska landsbygden. Det här är en resa där alla sinnen och kulinariska upplevelser blandas i absolut harmoni – en resa för verkliga livsnjutare!

 

Dag 1 Umeå-Nice-Cannes

Vi flyger från Umeå via Arlanda ner till Nice. I ankomsthallen möter vår reseledare, Eva Nehrer upp. Hon har bott här nere i tre år och brinner för att få visa er Provence. Efter en gemensam lunch väntar en intressant rundtur i Nice, Franska Rivierans största stad med ca 350.000 invånare. Staden ligger vackert med höga alper i nordost och Medelhavet i söder. Vi strövar längs Promenade des Anglais och ser berömda Hotel Negresco och andra storslagna byggnader från La Belle Epopque . Vi besöker blomstermarknaden och kanske dopparvi tårna i Medelhavet från klapperstensstranden. Gamla stan ägnar vi också ett besök med tid för stopp i butiker. Mot kvällen åker vi vidare till Cannes (ca 40 min restid) där vi bor i två nätter. Vi checkar in på vårt hotell och avrundar kvällen med en trevlig middag tillsammans.

Dag 2 Cannes

Efter frukost gör vi en guidad stadspromenad i Cannes och sedan har vi resten av dagen att utforska festivalstaden på egen hand. Cannes har ca 70 000 invånare och levererar diverse festivaler och evenemang så gott som varje vecka året runt. Den mest vända är förstås filmfestivalen, som har arrangerats sedan 1946 och hålls varje år under maj månad. Kanske en promenad på La Croisette lockar? Här har många glittrande filmstjärnor vandrat och kanske stöter vi på ett och annat välbekant ansikte? Ett foto-stopp vid trappan till det spektakulära festivalpalatset, där många kändisar skridit upp för stegen, blir ett fint minne från Cannes.

Dag 3 Cannes-Aix-en-Provence-Arles

Efter frukost checkar vi ut och lämnar Cannes. Vi åker till bedårande Aix-en-Provence, den gamla romarstaden, som under medeltiden var huvudort i Provence. Staden har anor från 100-talet f.Kr. och anlades på den här platsen tack vare sitt milda klimat och tillgången till varma källor. Idag är Aix en betydande universitetsstad med ett blomstrande näringsliv. Vi får egen tid att upptäcka staden med de vackra fontänerna, samt det stora utbudet av butiker, restauranger och caféer. Vi äter också lunch på egen hand innan vi åker vidare. Nästa stopp blir på Carrières de Lumières -här väntar ett fascinerande besök i det gamla stenbrottet som under åren utvecklats till ett mycket populärt turistmål på grund av sina audiovisuella utställningar som saknar motstycke. Ett innovativt koncept där videokameror projicerar kända konstnärers målningar på de höga grottväggarna, och där bildernas färg och form ackompanjeras av väl utvald musik. Vi
vandrar i stora gallerier uthuggna ur berget och omsluts av den spektakulära multimediashowen med verk av storheter som Van Gogh, Monet, Renior, Chagall, och renässansens giganter Michelangelo och Leonardo de Vinci. En unik utställning och en magisk upplevelse! Vi åker det korta biten till Arles där vi checkar in på Hotel Arles Plaza som blir vårt hem för fem nätter, bekvämt beläget i centrum med närhet till gamla stan och dess medeltida gränder, livliga restauranger och mysiga barer. Staden är ett av de historiskt sett intressantaste resmålen i hela Provence, med den magnifika romerska amfiteatern som fortfarande används för storslagna evenemang, samt andra arkitektoniska mästerverk.

Dag 4 Arles & Camargues

Idag väntar en innehållsrik rundtur i det vilda och vackra Camargue, Västeuropas största floddeltaområde mellan Rhône och Medelhavet. I detta unika naturområde som är känt för sina risodlingar och saltutvinning, har vi möjligheten att kanske skåda de rosa flamingos, de svarta karaktäristiska tjurarna, samt de vita hästarna som alla kännetecknar det spännande området. Vi passar även på att njuta av en idyllisk båttur i dessa sköna omgivningar. Sedan äter vi en gemensam lunch i Saintes Maries de la Mer. Åter till Arles för en fri eftermiddag.

Dag 5 Abbaye de Montmajour & Glanum

Idag gör vi ett intressant besök på klostret tillägnat helgonet St.Peter av Montmajour. Ett befäst Benedictiner kloster som började byggas redan under 900-talet, välkänt för sin krypta med gamla gravar och den stora kyrkan som inte är färdigbyggd. Montmajour Abbey var en viktig plats för pilgrimsvandringar under medeltiden, samt en populär- och ofta återkommande miljö i målningarna av konstnären Vincent van Gogh. Idag räknas platsen till en av de historiskt mest betydelsefulla i området. Efter vårt besök är det dags att åka vidare till nästa historiska plats belägen i Saint-Remy-de-Provence. Glanum, en gång en befäst by under järnåldern och idag ett spännande arkeologiskt besöksmål. Här vandrar vi omkring bland lämningar och monument så som romerska bad och hellenistiska tempel. Kvarlevor som påminner om en svunnen tid, och vi känner verkligen historiens vingslag!

Dag 6 Pont du Gard & Avignon

Efter frukost möter vi vår lokalguide som kommer att vara med oss under hela dagen. Vi börjar med att resa norrut till den romerska akvedukten Pont du Gard som är belägen mellan Nîmes och Avignon. Detta är en av romarnas mest fulländade vattenledningsbyggnader i tre våningar, upptagen på Unescos världsarvslista. Vi tar en promenad genom akvedukten och på andra sidan väntar en restaurang där vi äter dagens lunch. Under eftermiddagen reser vi vidare mot Avignon där vi besöker påvepalatset från 1300-talet, en av de strösta byggnaderna från europeisk medeltid. Vi ser även den medeltida bron Pont Saint-Bénézet (Pont d’Avignon) byggd på 1100-talet. Ursprungligen var bron 900 meter lång och bestod av 22 valv, varav fyra återstår idag. Redan på 1600-talet skrevs en visa om bron: ”Sur le pont d’Avignon”. Vi känner historiens vingslag och utforskar dessa fascinerande miljöer, innan det är dags att återvända till vårt hotell i Arles.

Dag 7 Nyons med Lena & Gösta Linderholm

Efter en god frukostbuffé på hotellet så gör vi idag en utflykt till Nyons för att hälsa på hemma hos konstnärsparet Lena och Gösta Linderholm som blir våra värdar idag. De tar emot oss i sin provencalska by där de bor i sitt pittoreska hus med vacker trädgård. Vi bjuds på ett välkomstglas bland grönskan innan Lunch äter vi på ett före detta kloster Saint Victor och Gösta underhåller oss med sin sång och gitarr. Efter detta trivsamma möte beger vi oss åter till Arles. Gemensam middag på hotellet avrundar en berikande dag.

Dag 8 Hemresa

Efter frukost har det blivit dags att checka ut från vårt hotell och åka till flygplatsen. Vi säger au revoir till Nice och återvänder hem med fantastiska resminnen från Provence.

Avresedatum 25/9

Pris 15.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.45

Flygtider 25/9 UME-ARN 0700-08.05 ARN-NCE 09.40-12.40
2/10 NCE-ARN 13.20-16.15 AEN-UME 17.25-18.25

Bagaget Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukost, 7 middagar, 4x lunch, buss, utflykter enligt program, lokalguider,

Tillägg Enkelrumstillägg 2370:- Måltidsdrycker

Hotell Best Western Univers Hotel, Hotel Arles Plaza

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-31/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video