Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 18/4

Pris: 9.980 kr

Boka 18/4 online

 

Njut av en härlig weekend i Rom. Det sägs att alla vägar bär just hit och det har sagts att ett liv inte räcker för att se hela Rom, men vi hinner se en del på vår resa till den eviga staden som under årtusenden formats till vad den är idag. Här slåss historiska kulturskatter och moderna modehus om uppmärksamhet. Att strosa runt bland storslagna monument, antika byggnader, medeltida gränder, renässanspalats och barockfontäner, att njuta av det italienska köket och inte minst shoppingen är en fantastisk upplevelse. En av dagarna besöker vi vingården Casal Pilozza, strax utanför Rom för vinprovning och italienska delikatesser.

Dag 1 Umeå-Rom

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger från Umeå till Rom via Arlanda. Väl landade möter vår reseledare upp i ankomsthallen. Transfer till Grand Hotel Fleming där vi bor under vistelsen. Gemensam middag på hotellet i kväll. Hotellet är beläget i ett lugnt bostadsområde ca 5 km utanför centrum. Bra bussförbindelser in till centrum.

Dag 2 Rom

Frukost på hotellet. Sedan åker vi på en guidad rundtur (ca 3 timmar) genom ”den eviga staden” och det bjuds på en rad sevärdheter. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bl.a. “ det romerska torget” Forum Romanum, Capitoleum, Fontana di Trevi, gladiatorspelens Colosseum, Ängelsborgen – Castello San Angelo, Spanska Trappan, Villa Borghese, templet Pantheon och de stora katakomberna. Efter rundturen är resten av dagen/kvällen fri för att utforska Rom på egen hand. Vår reseledare informerar om lokalbussen till/från hotellet.

Dag 3 Vingårdsbesök

Idag gör vi ett besök på den familjeägda vingården Casal Pilozzo vackert beläget på landsbygden strax söder om Rom. Här provar vi vin och äter lunch bestående av kalla italienska delikatesser. På vägen tillbaka stannar vi till i den mysiga staden Frascati som är ett populärt utflyktsmål från Rom. Resten av dagen spenderas på egen hand. Det finns många restauranger i närheten av vårt hotell som lockar med goda rätter.

Dag 4 Rom

Hela dagen är fri för egna strövtåg. Vi kan vandra runt och leva oss in i miljön som blandar gammal historia med modern nutid. Kika in i affärerna på Via del Corso, sitta på en servering nära Piazza Navona med Emanuelsmonumentet eller studera det vackra folket över en kopp kaffe på Via Veneto. På kvällen samlas vi för en trevlig trerätters middag på närbelägna restaurangen Aroma Osteria.

Dag 5 Hemresa

Efter frukost packar vi in vårt bagage i bussen och åker ut till flygplatsen för hemresa.

 

Avresedatum 18/4 

Pris 9.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 06.00

Flygtider UME-ARN-ROM 07.25-13.25

ROM-ARN-UME 10.20-17.10

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl frukost, transfer, lokalguider, buss, 2 x middag, 1 x lunch med vinprovning, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1080:- , Måltidsdrycker

Hotell Grand Hotel Fleming****

Bra att veta Valuta Euro , Giltigt pass behövs, Ingen tidsskillnad
I april är medeltemperaturen i Rom ca 16-19 grader om dagarna.
Kvällarna är svalare då temperaturen sjunker till 6-8 grader om nätterna

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.