Rigakryssning

Resefakta:

Resdagar: 3

Avresa:  27/6, 26/8, 2/12

 

Pris: 1.095:- kr

Boka online

På fartygen Isabelle och Romantika kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och se fram emot underhållning i form av trubadurer och shower varje kväll. Med en kryssning till Riga får du hela 6 timmar iland till att upptäcka staden. Riga är den största staden i Baltikum och huvudstad i Lettland. Hit åker man för att ta del av ett rikt kulturliv, nöjen och shopping. Här finns också vackra lämningar från medeltiden då Riga var en betydande Hansastad. Staden påminner om Paris med sina breda boulevarder, imponerande byggnadsverk och många vackra parker. Koppla av på ett charmigt cafe, shoppa internationella varumärken eller lettisk design –utbudet är stort. Chansen är även stor att du blir förälskad i Riga som har en charm utöver det vanliga!

Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch på Tönnebro. Ankomst till Stockholm ca kl 15.30. Inkvartering i högt belägna 2-bädds insideshytter. Kvällen spenderas som önskas.

Dag 2

Ankomst Riga kl 11.00 lokal tid. Efter landstigningen rekommenderar vi varmt att följa med på vår guidade rundtur för att bekanta oss med Rigas historia. Gamla stan är ett måste med sitt myller av kullerstensbelagda gator och färgglada, medeltida hus. Här finns också de stora kyrkorna som Domkyrkan med enorm orgel och Peterskyrkan med sitt spetsiga torn. Den som inte lider av svindel kan ta sig upp i tornet -belöningen är en hänförande utsikt. Här finns också Svenskminnen från vår stormaktstid. Svenskporten som vittnar om den ”gamla goda svensktiden” som letterna brukar kalla 1600-talet, då Riga var Sveriges största stad. Här finns också många mysiga caféer, restauranger, barer och ett stort utbud av butiker med varierande sortiment. Möjlighet finns att inhandla alkoholvaror till förmånliga priser och lasta direkt i bussen. Färjan avgår kl 17.30. och vi har samma färja och hytter på hemresan.

Dag 3

Ankomst till Stockholm 10.30. Stopp för lunch på 17 rum & kök i Harmånger. Åter i Umeå runt 21.00.

 

Avresedatum  27/6, 26/8, 2/12   

Pris 1.095:-

 

Tidtabell

Umeå C Järnvägsstationen 05.30
Hörnefors hpl E4 05.50

Nordmaling hpl resecenter 06.10
Örnsköldsvik Resecentrum 07.00
Höga Kusten hotellet 07.50

Härnösand Gulf 08.50
Timrå hpl E4 09.15
Sundsvall Busstation 09.30

 

OBS! PASS krävs!

Ingår Modern turistbuss med wifi, bussfika, 2-bädds insideshytter med WC/dusch, reseledare Birgit.

Tillägg

Utsides hytt 200:-/person.
Enkelhyttstillägg: 300:-
Matpaket 870:- (2xmiddag, 2x frukost)
Endast frukost t/r 210:-

 

Sommar öppetider

Perioden 22/6-31/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video