Prag -Weekend

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 24/10

Pris: 8.180:-

Boka 24/10 online

 

 

 

Prag är slående vackert med de historiska delarna som breder ut sig på båda sidorna av Moldau. Floden korsas av många broar och mest känd är den magnifika Karlsbron. Staden bjuder på ett brett kulturarv, vindlande gator och äkta pilsner. Prag har mycket att erbjuda när det gäller mat och dryck, och då inte minst lokala specialiteter. Upplev en annorlunda middag som vi inleder med ett bryggeribesök, följt av förrätt och huvudrätt på restaurang U Medvidku och där vi sedan avnjuter desserten i en tredje, ny miljö – allt inom bekvämt promenadavstånd. Att dricka öl i Prag är nästan ett måste. Ingen annan huvudstad på den här planeten bjuder på så god öl till så låga priser som Prag. Resan avslutas med en kväll på en av stadens folklorerestauranger med traditionell mat, dryck och underhållning.

 
Dag 1 Umeå-Prag

Vi samlas på Umeå Airport. Via Arlanda tar vi oss vidare till Tjeckiens huvudstad. Transfer till Jurys Inn Prague Hotel. Ett modernt, snyggt och rökfritt hotell med bra läge, promenadavstånd till Gamla Stan och Karlsbron. Fri WiFi på hela hotellet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Efter frukost väntar en fyra timmars guidad tur. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och den berömda Karlsbron. Prag är en av Europas vackraste huvudstäder där 16 broar förbinder de olika stadsdelarna med varandra. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och nybyggda shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker. Går vi upp mot Karlsbron finns möjlighet att fynda i secondhandbutiker och små prylaffärer.

Dag 3

Dagen fri för egna strövtåg. Prag har mycket att erbjuda när det gäller mat och dryck, och då inte minst lokala specialiteter. I kväll väntar en lite annorlunda middag – öl & matvandring, som vi inleder med ett bryggeribesök, följt av förrätt och huvudrätt på restaurang U Medvidku och där vi sedan avnjuter desserten i en tredje, ny miljö –allt inom bekvämt promenadavstånd.

Dag 4

Även denna dag spenderas enligt egna önskemål. Till kvällen samlas vi för en folklorekväll med tjeckisk mat, musik och dans på en traditionell tjeckisk restaurang. Musiken är melodiös, vacker och full av energi. Så spritter det till i benen är det bara att ta sig en svängom med bordsgrannen.

Dag 5 Prag-Umeå

Efter frukost är det så dags att tänka på hemresan. Transfer till flygplatsen där vi checkar in till Umeå med många fina minnen i bagaget.

 

Avresedatum 24/10

Pris 8.180:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.45

Flygtider 24/10 UME-ARN 07.00-08.05 ARN-PRAG 10.00-11.55
28/10 PRAG-ARN 10.45-12.40 ARN-UME 15.50-16.50

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, transfers, del i dubbelrum inkl frukost. En hotellmiddag, en öl & matvandring, en folklorekväll med middag inkl dryck, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1990:- Måltidsdrycker

Hotell Jurys Inn Prauge Hotel****

Bra att veta Valuta CZK Tjeckiska Koruna , Giltigt pass behövs eller EU id-kort

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-10/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video