Peking

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 8/11

Pris: 15.480:-

Boka 8/11 online

 

 I Kina finns flera av världens allra främsta sevärdheter och mest spektakulära landskap. Vi får se och uppleva en annorlunda värld, samt mycket av det genuina folklivet. Kinesernas nyfikna charm och gästvänlighet upplevs bäst ”bakom kulisserna” på landsbygden. På denna resa har vi därför kombinerat det bästa av Peking – storslagna sevärdheter, fascinerande kultur och shopping i världsklass – med en heldagsutflykt till den jordbruksdominerade grannprovinsen Hebei. Ett storslaget äventyr väntar!Dag 1 Umeå-Helsingfors-Peking

Avresa med flyg från Umeå, med byte av flygplan i Helsingfors och vidare flyg till Peking. Under flygresan serveras vi middag därefter unnar vi oss en stunds skön nattvila.

Dag 2 Peking

Vi serveras frukost ombord på planet innan vi landar, och vid ankomst möts vi av vår svensktalande guide och tar transferbussen in till staden. Vi inleder vår vistelse med ett besök till det fascinerande Lama-templet, vilket är Kinas största och viktigaste tibetansk-buddhistiska tempel utanför Tibet. Därefter äter vi lunch, varpå vi fortsättertill Beijing Planning Exhibition Hall, som är en mycket intressant utställning över Pekings utveckling, från kejserligt epicenter till modern, pulserande världsmetropol. Här får vi också en ypperlig första överblick över staden, med hjälp av en skalenlig modell som upptar ett helt rum. Sedan åker vi till hotellet och checkar in, för att till sist runda av med en gemensam välkomstmiddag på en närbelägen restaurang. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 3 Himmelska Fridens Torg, Förbjudna Staden och Hutongerna

Vi startar dagen med att besöka Himmelska Fridens Torg – skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia, samt Mao Zedongs sista viloplats. Därifrån fortsätter vi in till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex. Därifrån styrde kejsarna Mittens Rike under flera århundraden, helt avskärmade från resten av befolkningen. När vi kommer ut genom palatsområdets norra port gör vi ett fotostopp i Jingshanparken, som i folkmun kallas för ”Kolberget”. Parken är en konstgjord kulle beståendes av jordmassorna från utgrävningen av vallgraven runt Förbjudna Staden, och den högsta punkten bjuder på fina vyer över omgivningarna. Därefter har det blivit dags att ge oss in i Hutongerna, som är Pekings traditionella bostadskvarter. Med hjälp av cykelriksha tar vi oss runt bland vindlande gränder, besöker Trumtornet och en temarknad, samt beskådar folklivet. Vi blir även hembjudna på lunch, bestående av kinesisk husmanskost, hos en lokal familj. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 4 Kinesiska Muren

Idag åker vi ut ur staden, till bergstrakterna norr om Peking. Vid ankomst möts vi av synen av den Kinesiska Muren som ringlar sig fram över de trädbeklädda bergskammarna. Vi har anlänt till Mutianyu –en av de vackraste delarna av muren. Från parkeringen tar vi linbana upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår, på världens längsta byggnadsverk. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 5 Landsbygd i Hebei

Även den här dagen beger vi oss av utanför Peking, till grannprovinsen Hebei. Denna landsände domineras av jordbruk och här får vi uppleva den genuina kinesiska landsbygden, samt själva bli till sevärdheter för den nyfikna lokalbefolkningen. Vi gör ett besök i en av de tusentals små byarna i området för att hälsa på i en lokal skola, till barnens stora förtjusning. Dagens utflykt tar oss även till orten Anguo, som är hemvist för Kinas största örtmedicinmarknad. Här finns över 2000 olika örter till salu och varje dag är det full kommers, där många av köparna representerar de största producenterna av traditionell medicin. Efter en lärorik visit på marknaden får vi smaka en örtmedicinlunch, som sägs främja vår hälsa på alla tänkbara vis. För den våghalsige finns här också chans
att prova på friterade skorpioner liksom diverse insekter. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 6 Himmelens Tempel och Sommarpalatset

Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Det är också en mycket intressant och rolig företeelse att beskåda som besökare. Därav startar vi tidigt idag och beger oss till parken kring Himmelens Tempel. Här samlas hundratals pensionärer varje morgon för att utöva allt från Qigong till folkdans. Varför inte göra dem sällskap? Efter att ha mjukat upp lederna besöker vi det magnifika templet, med sitt karakteristiska blålaserade tak. Hit kom kejsarna två gånger om året för att, som Himmelens representanter på jorden, be till högre makter om rikets fortsatta stabilitet och välstånd. Uneder eftermiddagen åker vi till Sommarpalatset, dit det kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Här får vi bl. a. uppleva den Långa Gången, som är dekorerad med över 1400 utsökta målningar. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 7 Fria aktiviteter och traditionell middag

Dagen är fri för att utforska Peking på egen hand. För den shoppinglystne finns här oändliga möjligheter. Vår guide tipsar gärna! Kvällen avrundar vi med en gemensam middag, där den delikata Pekingankan står på menyn. Middag ingår denna dag.

Dag 8 Hemresa

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för hemfärd. Väl landade tackar vi för vårt rese-äventyr och beger oss hemåt med magiska minnen i bagaget!

 

Avresedatum   8/11

Pris 15.490

Tidtabell Samling Umeå Airport kl 10.30.

Flygtider 8/11 UME-HEL 12.00-14.25 HEL-BJS 18.10-07.50 +1
15/11 BEJ-HEL 11.35-14.10 HEL-UME 15.50-16.10

Ingår Flyg Umeå-Peking t/r, del i dubbelrum inkl. frukost, svensktalande guide till samtliga programpunkter entréavgifter till samtliga sevärdheter, enligt program, Linbana t/r till Kinesiska Muren i Mutianyu Måltider enligt program, inkl. 1 glas läsk/ vatten / pers. och måltid Transfers enligt program, reseledare, visumkostnad.

Tillägg Enkelrum 2590:- Dricks till chaufförer och lokala guider ca CNY 20 / person och dag till guider och CNY 10 / person och dag till chaufförer. Miljöskatt på flyget 400:-

Hotell

Qianmen Jianguo Hotel ****

Bra att veta

Tidsskillnad -6 timmar, Valuta Kinesiska yuan, Visum behövs. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Svenska elkontakter passar på vårt hotell. Vädret 0-10 plusgrader i november

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video