Resefakta:

Resdagar: 7
Avresa: 6/6

Pris: 17.780 kr

Boka 6/6 online

 

 

Tromsö, Hurtigruten, Nordkap, Kirkenäs & kungskrabbesafari

Upplev en exklusiv resa i norr som bjuder på äventyr i en fantastisk natur. Härmöter vi verkligen Norges själ under det som kallas för världens vackraste sjöresa!

 

Dag 1 Umeå-Kiruna

Avresa enligt tidtabell. Färden norrut går längst E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunchpaus innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här sker vårt första riktiga möte med fjällvärden. Därefter är det bara 11 mil kvar till Kiruna och Scandic Ferrum där vi bor i natt. Middag på hotellet.

Dag 2 Kiruna-Tromsö

Innan vi lämnar Kiruna får vi höra mer om den spännande förvandlingen och stadsflytten som pågår för fullt. Färd västerut genom en storslagen fjällvärld med den stora sjön Torneträsk och den välkända Lapporten som du tydligt kan se från både Abisko och Björkliden. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster, och vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik, där vi gör ett lunchstopp innan vi fortsätter vår resa. Ankomst till Tromsö under kvällen. Vi besöker först den vackra Ishavskatedralen innan vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag serveras.

Dag 3 Tromsö-Hurtigruten

Eftersom gårdagskvällen blev sen, så tar vi det lite lugnt under f m. Under dagen besöker vi Polaria – arktiskt besökscentrum som är inrymt i en säregen byggnad som föreställer isblock som kastats upp på land av det barska havet i Arktis. På Panoramabion bjuds du på en luftig och hisnande färd med helikopter längs Vestkusten av Spetsbergen. Filmen tar oss på en resa genom Svalbards spektakulära natur. Efter filmen går vi på en arktisk vandring där vi får uppleva norrsken, tundra, snöstorm och isbjörn. Sedan har ges fri tid tills det är dags att gå ombord på Hurtigruten, m/s Trollfjord. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag. Vid denna tid på året är det ljust nästan hela dygnet så vi kan fullt ut njuta av allt det vackra omkring oss.

Dag 4 Hurtigruten

Frukost ombord. I Honningsvåg går vi av för att göra en utflykt till Nordkap – Europas nordligaste punkt. Vi passerar 71:a breddgraden och njuter av det storslagna subarktiska landskapet på vägen dit. Kanske får vi även se betande renflockar och sameläger på vägen. Själva Nordkapsplatån stiger 307 meter rätt upp från det iskalla Nordishavet. Passa på att ta ett fotobevis vid globen och den fantastiska utsikten. Längre norrut än så kommer vi kanske aldrig! Nordkaphallen är ett modernt upplevelsecenter där du kan njuta av film i panoramaformat om Finnmarken och Nordkap, köpa souvenirer, se utställningar och koppla av med en bit mat. Åter ombord på Hurtigruten kl 15.00. Middag ingår.

Dag 5 Hurtigruten-Kirkenes

Frukost ombord. Vid ankomsten till Kirkenes väntar oss en unik dag, fylld av upplevelse som börjar med ett besök på Grenselandsmuseet i Kirkenes. Där får vi lära oss mer om Sör-Varanger som gränsområde och mötesstad. Lunch på egen hand innan vi checkar in på hotellet. Mot eftermiddagen blir vi hämtade och utrustade med varma kläder innan vi fortsätter till mötet och närkontakten med världens största kungskrabbor som planterades in i Murmansk på 60-talet. Nu lever den som kung över havets botten och det är en spännande naturupplevelse att bli närmare bekant med krabban. Före krabbfrossan visas en multimedial föreläsning om kungskrabban. Under tiden tillagas den delikata måltiden – som blir dagens höjdpunkt. Detta är ett tillfälle där vi får äta krabba som normalt kostar 500:-/kg på ett sätt vi aldrig kommer att glömma. Det är garanterar den färskaste krabba vi någonsin ätit som dessutom serveras i trevlig omgivning med utsikt över fjorden.

Dag 6 Kirkenes-Rovaniemi

Efter frukost tar vi farväl av krabbor och Kirkenes och vänder färden söderut mot Finland. Dagens etapp går till Rovaniemi, världsberömd för sina tomtar! Lunch ingår under dagen. Incheckning på hotell och middag.

Dag 7 Rovaniemi-Hemorten

Frukost på hotellet. Eftersom vi är så nära Tomtelandet gör vi ett besök där innan vi påbörjar resan hemåt. Innan vi skiljs åt serveras avskedsmiddag där vi får summera våra upplevelser av resan till ett hörn av världen som för många anses vara bland det mest exotiska man kan få uppleva. Tack för denna gång och på återseende!

 

 

Avresedatum 6/6

Pris 17.780:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30, Skellefteå busstation 09.15

Ingår Bussresa, bussfika, 4 övernattningar i dubbelrum, 2 övernattningar ombord på Hurtigruten i tvåbäddshytt (insides), 8 frukost, 3 luncher, 8 middagar, entréer, lokalguider, konsert i Ishavskatedralen, utflykt Nordkap + entré Nordkapshallen, kungskrabbesafari med krabbfrossa, reseledare Kikki Fjelde.

Tillägg Enkelrum/hyttillägg 4.100:- Måltidsdryck

Valuta SEK, NOK, Euro