Resefakta:

Resdagar: 9
Avresa: 20/7

Pris: 17.980 kr

Boka 20/7 online

 

 

Vi presenterar en exklusiv resa som tar oss långt ovan polcirkeln, där vi kommer naturen nära med hisnande vackra vyer och fascinerande kultur genom tre riken. Vad sägs om möjligheten till ett möte med den riktiga Tomten, ett spännande safari med världens största kungskrabbor, en stämningsfull midnattskonsert,samt en fjordfärd längst populära Hurtigruten? Det är bara några av våra unika upplevelser längst nordens vida vidder!

 

Dag 1 Umeå-Rovaniemi

Under dagen stannar vi för bensträckare och lunch, innan vi till sist når Rovaniemi och checkar in på vårt hotell. Staden är den fjärde största staden på Nordkalotten belägen vid Kemi älv i landskapet Lappland, Finland. Och som vi vet så är ju Rovaniemi även hem för den riktiga Jultomten! Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Rovaniemi-Kirkenes

Efter en god frukost så fortsätter vår färd med bussen längst vägarna i storslagna naturlandskap. Vi stannar för lunch under dagen, passerar gränsen till Norge och framåt kvällen landar vi gott på vårt hotell i Kirkenes, nära den ryska gränsen, där vi ska husera i två nätter.

Dag 3 Krabbsafari

Efter frukost väntar oss en unik dag, fylld av upplevelse som börjar med ett besök på Grenselandsmuseet i Kirkenes. Där får vi lära oss mer om Sör-Varanger som gränsområde och mötesstad. Efteråt får vi egen tid för lunch och för att utforska staden närmare. Under eftermiddagen samlas vi åter, utrustar oss med varma kläder och förbereder oss sedan för närkontakt med världens största kungskrabbor! Krabborna planterades in i Murmansk på 60-talet och nu lever de som kungar på havets botten och det är en spännande naturupplevelse när vi stiftar närmare bekantskap med dem. Under tiden som vår delikata måltid tillagas så tar vi del av en multimedial föreläsning om kungskrabban, för att sedan sätta oss till bords för en oförglömlig krabbfrossa! Det här är garanterar den färskaste krabba vi någonsin ätit, som dessutom serveras i trevlig omgivning med vacker utsikt över fjorden. Väl tillbaka på hotellet är sedan kvällen är fri att smälta dagens upplevelser.

Dag 4 Kirkenes-Alta

Det har blivit dags att checka ut från vårt hotell och fortsätta resan längst de nordliga vida vidderna. Middag och övernattning i Alta.

Dag 5 Alta

Vi börjar dagen med att besöka det intressanta Världsarvscentret för bergkonst –Alta Museum. Ett norskt lokalhistoriskt museum med utställningar om människorna, näringslivet och kulturen i området. Vi gör även ett besök i den fascinerande Nordlyskatedralen, Altas kyrka. Själva namnet på kyrkan kommer av att staden kallar sig Nordlysbyen -”Norrskensstaden”.

Dag 6 Alta-Tromsö med Hurtigruten

Vi checkar ut från vårt hotell och åker till det lilla fiskesamhället Öksfjord, med sina färgglada hus som klamrar sig fast vid ett dramatiskt bergslandskap. Härifrån fortsätter nu vår resa på vattnet längst Norges vackra fjord- och kustlandskap. Vi färdas en sträcka (8 timmar) på populära Hurtigruten. Ombord njuter vi av en god middag, samt vackra vyer över fantastisk natur till dess att vi når vårt mål Tromsö. Väl i land beger vi oss till den vackra Ishavskatedralen för en underbar musikupplevelse. Få ting ter sig så stämningsfulla som att få uppleva katedralen i dess fulla glans under en midnattskonsert. Kyrkan är utsmyckad med Europas största glasmosaik, och i skenet av de flammande ljusen fylls kyrkan av de vackraste tonerna från den norska folkmusiken, blandat med klassiska melodier och psalmer.

Dag 7 Tromsö

Idag besöker vi Polaria – arktiskt besökscentrum. I Panoramabion bjuds vi på en hisnande färd med helikopter längs den fascinerande Vestkusten av Spetsbergen. Filmen tar oss på en resa genom Svalbards spektakulära natur och efteråt går vi på en arktisk vandring där vi upplever såväl norrsken och tundra, som snöstorm och isbjörn! Efter detta underhållande och berikande besök så utforskar vi tillsammans med vår reseledare Tromsös trevliga stadsliv.

Dag 8 Tromsö-Kiruna

Efter frukost beger vi oss söderut till Kiruna, en stad under en fascinerande omvandling. Mer om det får vi både se och höra då vi träffar vår lokalguide som tar oss med på en intressant och lärorik
rundtur. Vi avrundar dagen med en middag tillsammans på Scandic Ferrum, där vi även spenderar natten.

Dag 9 Kiruna-Umeå

Efter frukost har det blivit dags att åter bege oss tillbaka till hemåt. Stopp för bensträckare, samt lunch under dagen. Framåt kvällen når vi sedan Umeå, där det är dags att stiga av bussen med unika reseminnen att ta med oss hem.

Avresedatum 20/7

Pris 17.980:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30

Ingår Bussresa, del i dubbelrum inkl frukost, 8 middagar, 3 luncher, entreér, krabbsafari, Hurtigruten, midnattskonsert, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 3.550:- Måltidsdryck

Hotell Scandic Rovaniemi, Thon hotel Kirkenes, Scandic Alta, Clarion The Edge, Scandic Ferrum