Wien Exclusive

Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa: 22/8

Pris: 11.780 kr

Boka 22/8 online

 

 

Få europeiska städer kan idag mäta sig med Wien vad gäller modern arkitektur, musik, design och mode. Wien har verkligen åldrats med värdighet och vårdar sina traditioner väl, samtidigt som det är en mångkulturell världsstad. Staden bjuder också på ett rikt nöjesliv med många bra restauranger, barer och naturligtvis caféer. Under vår vistelse besöker vi bland annat Schönbrunn, Spanska Ridskolan och gör en båttur på Donau.

 
Dag 1 Umeå-Wien

Vi samlas på Umeå Airport. Via Arlanda når vi flygplatsen i Wien. Därefter tar vi transferbuss till vårt hotell Leonardo Hotel Vienna som har ett perfekt läge vid Westbahnhof med shoppinggatan Maria Hilfer strasse utanför dörren. Vi äter en gemensam middag på hotellet ikväll.

Dag 2 Wien

Efter frukost väntar en ca 4 timmars intressant stadsrundtur med skandinavisktalande guide där vi får en bra överblick över de främsta sevärdheterna, som Stephansdomen, Spanska ridskolan och paradgatan Ringstrasse med pampiga byggnader som Statsoperan och Rådhuset och ultramoderna Haus Haas. Wien är födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Under rundturen passerar vi även slottet Belvedere, Hundertwasserhaus och Wiens vattenområde vid Donau. Efteråt ges tid för egna strövtåg och shopping. På kvällen vankas det en härlig välkomstmiddag till levande musik på Grinzinger Rudolfshof.

Dag 3 Slottet Schönbrunn

Idag gör vi en utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vandrar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter finns tid att på egen hand promenera i den vackra parken. Eftermiddagen har vi fri för egna upptåg och till kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Spanska ridskolan

Efter frukost beger vi oss till den anrika Spanska Ridskolan.  Under vårt besök får vi vara med vid Performance, lipizzanerhästarnas stora föreställning. Höjdpunkten på föreställningen är “Schools above the Ground”, med hoppen som kräver exceptionell koncentration från de talangfulla och intelligenta hästarna. Föreställningen varar i  ca 70 minuter och är ackompanjerad av klassisk musik. Resten av dagen och kvällen spenderar vi på egen hand efter eget önskemål.

Dag 5 Wachau med Stift Melk

Under förmiddagen åker vi västerut till den lilla orten Melk belägen vid Donau. Här finns Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Benediktinerklostret har en tusenårig historia och lockar årligen ca en halv miljon besökare. Vi får en intressant guidad visning tillsammans  med en lokalguide i klostret. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en vacker båttur på Donau. Med båten färdas vi  medströms, genom vindistriktet Wachau, och under färden passerar vi bland annat borgen Aggstein. Den timslånga turen tar oss till byn Spitz, där vi stannar till för en trevlig vinprovning på Weingut Donabaum i. Framåt kvällen är vi åter i Wien och en gemensam middag väntar oss på hotellet.

Dag 6 Hemresa

Efter frukost är det så dags att tänka på hemresan. Transfer till flygplatsen där vi checkar in och påbörjar resan tillbaka  till Umeå med många fina minnen i bagaget.

Avresedatum 22/8

Pris 11.780:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

Flygtider 22/8 UME-ARN 06.30-07.30 ARN-VIE 09.45-12.05
27/8 VIE-ARN 12.55-15.15 ARN-UME 17.45-18.45

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl frukost, 4 x middag, guidad stadsrundtur i Wien, show och sittplatser på Spanska Ridskolan, entré & high light tour på Schönbrunn, entré & rundvisning Stift Melk, båttur Melk-Spitz, vinprovning på Weingut Donabaum, busstransfers, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1.690:-  Måltidsdrycker

Hotell Leonardo Hotel Vienna****

Bra att veta Valuta Euro , Giltigt pass behövs, Ingen tidsskillnad jämfört med Sverige, Svenska elkontakter passar

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-31/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video