Mallorca – Medelhavets juvel

Resefakta:

Resdagar: 9
Avresa: 9/5

Pris: 11.780 kr

Boka Online!

 

Mallorca har länge varit vår spanska favoritö, ett solsäkert paradiset som på senare år blivit hetare än någonsin. Vi njuter av den vackra och variationsrika naturen, som i tusentals år har förtrolla besökare från hela världen, och vi besöker även huvudstaden Palma och tar del av den härliga kosmopolitiska atmosfären. Vårt hotell ligger direkt på Magaluf strand med bästa tänkbara läge. Packa väskan och häng med.Dag 1

Avresa enl tidtabell. Vi flyger via Arlanda till Palma flygplats. Här väntar vår transferbuss för att ta oss till Magaluf och vårt hotell Hotell Flamboyan Caribe som har bästa tänkbara läge mitt på stranden. Restauranger, barer och butiker i omgivningarna bäddar för en fin semester. Här njuter vi av livets goda kombinerat med intressanta utflykter. Mallorca har verkligen en sevärdhet för alla smaker och intressen. Människor har bott på Mallorca i alla tider och det finns gott om lämningar från både bronsåldern, romartiden och morernas tid fram till nutid. Mallorca är en mycket vacker ö och har många naturresevat, vissa är mycket popuära bland fågelskådare och andra naturreservat skyddas för sin unika flora och fauna. Mallorca är fullt av gamla slott, fästningar, kloster och kyrkor som alla har en spännande historia att berätta. Tänk bara vilket praktbygge katedralen La Seu är i Palma de Mallorca. Frukost och middagar på hotellet varj dag.

Dag 2 – Fri dag

Spenderas efter egna önskemål, vår reseledare tipsar.

Dag 3 Utflykt Palma

Efter en ordentlig frukost beger vi oss iväg för en dag i Palma. Vår lokalguide visar oss runt i denna underbara stad. Vi passar på att besöka Palma de Mallorcas kända och storslagna katedral, som i folkmun kallas La Seo. Glöm inte att besöka katedralens skattkammare med många ovärderliga klenoder. Det kommer även att finnas tid för shopping och egen tid i staden. Öns kända huvudstad är och har alltid varit en metropol som lockar studenter, gästarbetare, immigranter och inte minst turister från hela världen. Dess behändiga storlek gör det lätt att ta del av alla fascinerade motsatser och kontraster. Den storslagna shoppingen, den goda maten och den härliga kosmopolitiska atmosfären finns alltid inom nära avstånd och i Palmas citykärna är det aldrig många steg till närmaste bar eller kafé.

Dag 4,5 Fria dagar

Fri dag – vi njuter av sol och bad.

Dag 6 Valldemossa & Sóller

Efter en tidig frukost startar dagens äventyr, en utflyktsdag till Puerto de Sóller och Valldemossa. Kl. 09.00 avgår bussen med vår lokalguide som tar oss den korta resan till hamnen i Sóller. Sóllerdalen eller även kallad den gyllene dalen” beskrivs ofta som en gryta med mynningen mot havet. Det beror på att bergskedjan Serra de Tramuntana som helt omfamnar denna frodiga dalgång. Ett stort favoritresmål för folk från hela världen, tack vare den speciella miljön och den spännande arkitekturen. Bergsbyn Valldemossa är en av de vackraste byarna på Mallorca, och ligger inramad av höga berg, djupa dalar och en grönskande natur. Mysigare och mer pittoreskt än Valldemossa är svårt att hitta. Med smala och slingriga stengator, husen är byggda i ljus sten med keramiska tavlor inmurade och överallt grönskande vackra träd och blommor. Landmärket som attraherar tusentals turister varje år är klostret från 1200-talet och Chopeinmuseet.

Dag 7 Vingårdsbesök

Idag gör vi en halvdagsutflykt till en vingård där vi provar deras vin.

Dag 8 Fri dag

Idag gör vi en halvdagsutflykt till en vingård där vi provar deras vin.

Dag 9 Hemresa

De har då blivit dags att ta adjö och tacka för oss. Busstransfer från hotellet till Palma flygplats. Sen flyger vi hem till Umeå.

 

 

Avresedatum 9/5  

Pris 11.780:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.30

Flygtider
9/5 07.00-08.00 UME-ARN 11.20-15.00 ARN-PMI
17/5 11.00-14.40 PMI-ARN 17.25-18.25 ARN-UME

Bagage Handbagage max 10 kg, incheckat bagage max 20 kg

Ingår Flyg t/r, transfers, del i dubbelrum inkl frukost & middag, utflykter enl program, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrum 1600:- Måltidsdryck.

Hotell Flamboyan Caribe i Magaluf.

Bra att veta Valuta Euro Pass eller EU-idkort behövs.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Presentkort
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video