Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 9/3

Pris: 4.180 kr

Boka 9/3 online

 

 

Jukkasjärvi Ishotell lockar år efter år besökare från hela världen. Välkommen du också, på vår vinterresa där vi även får höra om vad som händer i Kiruna – en stad i rörelse. Vi besöker även det intressanta Samemuseet Ajtte i Jokkmokk.

 
Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Vi åker E4 norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunch innan vi gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare där vi ska bo i två nätter på nyrenoverade Quality Hotel & Resort Lapland. Varför inte koppla av i hotellets relaxavdelning innan middagen.

Dag 2

Efter frukost åker vi till Kiruna, dit vi har 12 mil resväg. Här möter en lokalguide upp för rundtur och vi får höra om flytten av Kiruna som pågår för fullt. Därefter ges det fri tid i centrum för bla lunch på egen hand. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in i Jukkasjärvi kyrka som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. Åter till ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk – allt skapat av älvens klaris. Bredvid hotellet ligger den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och entrar bussen för hemresa som går längs E4:an. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Härifrån går färden sedan vidare till Umeå där vi skingras för att var och en i vinterkvällen gå hem till sitt.

Avresedatum 9/3

Pris 4.180:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30

 

Ingår Bussresan, entré Ajtte, hotell inkl frukost & middag, lokalguide, entré , guidning & välkomstdrink på Ishotellet, två luncher, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrumstillägg 500:-

 

Reservation för eventuella mindre ändringar i programmet.