Göta kanal -vårt ideal!

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa: 1/8

Pris: 5.180 kr

Boka 1/8 online

 

 

På denna resa får vi tillfälle att uppleva några av Sveriges mest populära sevärdheter. Vi åker båt på ”Sveriges blåa band”, Göta Kanal, tittar närmare på Heliga Birgittas stad Vadstena och hälsar på hos Ragnar Dahlberg i Gamla Linköping.

 
Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för lunch, bensträckning, och middag. Dagens mål är Linköping där vi ska bo i tre nätter på ett centralt beläget hotell.

Dag 2 Gamla Linköping

Efter frukost tar vi en morgonpromenad med guider som förflyttar oss 100 år tillbaka i tiden. Gamla Linköping ger en unik bild av den svenska småstaden för 100 år sedan. Här finner vi märkliga hem lämnade som om de som bott där bara gått ut. Efter den spännande vandringen med historiska vingslag avslutar vi med kaffe & dopp på Dahlbergs café. Här träffar vi Ragnar som berättar om sina upplevelserika år på TV medans vi fikar. Efter kaffet får du tid att ströva runt på egen hand och uppleva känslan av att befinna dig i tidigt 1900-tal. Vår buss går nu till Flygvapenmuseet för den som vill. Ett garanterat intressant besök för alla. Här kan du äta lunch i museets restaurang. För den som hellre vill åka in till stan kör vår buss även dit. Gemensamma middag på hotellet.

Dag 3 Göta kanal

Dagen inleds med en tur på Göta Kanal, Sveriges blåa band. Det tog 23 år att bygga kanalen och invigningen var 1832. Vi färdas på en av de vackraste sträckningarna av Göta Kanal, nämligen från Berg till Borensberg. Vi passerar 9 slussar, varav en är handdriven, och två akvedukter innan vi är framme. Resan tar 3,5 timme, vi njuter av en god lunch ombord. Vid ankomsten till Borensberg möter vår buss upp för färd till Vadstena. Här åker vi på en guidad tur med rundturståget som passerar Slottet, Rådhuset, Sankta Birgittas kloster, Stora Dårhuset, Biskopshuset och den levande Storgatan där praktiskt taget alla Vadstenas butiker ligger. Efter turen finns tid till shopping om så önskas. Efter en händelserik dag återvänder vi till Linköping och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4

Efter frukost är det dags att tänka på hemfärden. Vi åker via Stallarholmen för ett besök i Lena Linderholms butik. Lunch serveras i Gamla Uppsala och middag äter vi i Ullånger.

Avresedatum 1/8

Pris 5.180:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30

Örnsköldsvik Resecentrum 09.00

Ingår Bussresa, del i dubbelrum inkl frukost & middag, kanaltur med lunch, guidning Vadstena & Ga Linköping, fika & kåseri med Ragnar Dahlberg, lunch & middag dag 4, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 750:- Måltidsdryck

 

Reservation för eventuella mindre ändringar i programmet.

Sommar öppetider

Perioden 22/6-31/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video