Formstråket

Resefakta:

Resdagar: 1
Avresa: 17/6, 8/7, 19/8

Pris: 620:-

Boka online

Välkommen med på en härlig heldagsresa längst lokala vägar! Formstråket är en 35 km lång sträcka mellan Öre & Hörnsjö. Längst stråket hittar ni sex kreatörer & hantverkare; Åbrånets Limousin, Maria Lundström Konst, Den gamla butiken i Örsbäck, Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri, Pjöller Design, samt Öre Gårdsbageri som alla erbjuder ett gediget utbud av upplevelser & unika hantverk Allt från surdegsbröd, inredningsdetaljer, hantverk i trä & keramik till luffarslöjd, konst & god mat!

Vi startar från Umeå Centralstation och styr kosan inåt landet. Vårt första stopp blir i Gräsmyr, hos den kreativa konstnären Maria Lundströms galleri. Hon arbetar med tusch och torrpasteller och trycker sedan upp sk. Gicclétryck. Här får vi tid att beundra de vackra verken, samt köpa konst och konsthantverk.

Hörnsjö på Åbrånets Limousin.Här får vi höra intressant historia om gården, samt besöka den trevliga gårdsbutiken. Tillsammans bjuds vi också på en god lunch med lokala delikatesser innan vi mätta och belåtna rullar vidare.

Vi åker vidare till Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik inrymd i ett hus från 1951, fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr – både nytt och återbrukat. Sortimentet är handplockat och här hittar vi även diverse mathantverk, alla från leverantörer norr om Dalälven.

Nästa stopp – Långed och Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri. Det är en unik butik med försäljning och utställning av allehanda keramik och möbelsnickeri. I keramikverkstaden tillverkas bruksföremål i stengods, lergods och porslin. Unika föremål som är drejade och glaserade för hand, och här finns möjlighet till att på nära håll skåda detta hantverk, samt till fina inköp att ta med hem.

Pjöller Design hittar vi i Håknäs, det är ännu en trevlig gårdsbutik med luffarslöjd och trådarbeten i egen design, samt kreativ och färgrik inredning för både hem & trädgård.

För vårt sjätte och avrundande besök längst Formstråket har vi kommit fram till Öre. Här driver Sara Werner sitt gårdsbageri, där det bakas ekologiska surdegsbröd som innehåller stenmalet svenskt mjöl, havssalt och vatten, ibland smaksatt med fröer eller frukt. Idet mysiga caféet njuter vi även av gott eftermiddagsfika, innan vi sedan åker tillbaka till Umeå igen för att smälta en härlig heldag av lokala upplevelser!

Avresedatum 17/6, 8/7, 19/8

Pris 620:-

Tidtabell

Umeå C Jvg.stn 10.00

 

Ingår Bussresa, lunch, em fika

Sommar öppetider

Perioden 22/6-10/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video