Resefakta:

Resdagar: 10
Avresa: 30/5

Pris: 15.680 kr

Boka 30/5 online

 

Dubrovnik, Adriatiska havets pärla! En spännande blandning mellan gammalt och nytt. Här blir vi ett med vimlet i gamla stans medeltida gränder och njuter av havets kristallklara vatten. Vi bor i staden som ligger längst ned i södra Kroatien och anses vara en av världens vackraste. Insprängd mellan två vikar, mot kala, grå berg som står i effektfull kontrast till det blå havet. Under våra härliga resdagar gör vi även spännande utflykter, och vackra vyer i kombination med sol och salta bad väntar!

Dag 1 Umeå-Dubrovnik

Vi träffas på Umeå Airport för att tillsammans sätta oss på planet. Vi flyger via Helsingfors för att sedan landa på Dubrovniks flygplats. En transferbuss tar oss till stadsdelen Babin Kuk där vi installerar oss på ett utmärkt hotell beläget på en grönskande halvö strax norr om Dubrovniks Gamla Stad. Med underbar utsikt över Adriatiska havet, samt en kort promenad från halvöns allra bästa klapperstensstränder, har vi en perfekt plats att utgå från inför våra dagar av spännande utflykter varvat med skön avkoppling. En gemensam middag sätter guldkant på vår första kväll tillsammans.

Dag 2 Dubrovnik

Efter en god frukost åker vi in till vad som av många anses vara en av Europas vackraste städer, till och med världens vackraste. Dubrovnik ligger beläget mellan två vikar, mellan de grå bergen och det blå havet, och ger en effektfull kontrast i en stad där gammalt möter nytt. I Dubrovniks gamla stad finner vi välbevarade kyrkor, palats och befästningar, uppe på stadsmuren som omringar staden väntar en magnifik utsikt och en promenad på muren är nästan ett måste! Vi får en guidad stadsrundtur längst gator och gränder, samt lär oss mer om staden och dess historia. När vi sedan bekantat oss närmare med Dubrovnik har vi egen tid att spendera i staden. Strosa längst den marmorbeklädda huvudgatan Stradun, besöka gamla handelscentret Luzaplatzen omgiven av några av stadens viktigaste byggnader, shoppa i mysiga små butiker, samt äta och dricka gott på någon av alla de restauranger som lockar. Middag på egen hand

Dag 3 Cavtat med Vinprovning

Den lilla orten Cavtat grundades av grekerna redan på 600-talet f.Kr och historien berättar att det var stadens invånare som grundade Dubrovnik. Cavtat ligger någon mil söder om Dubrovnik och nära gränsen till grannlandet Montenegro. Staden erbjuder en mix av allt det sköna som Medelhavet har att erbjuda. Sol och bad, blandat med kulinariska matupplevelser, intressanta sevärdheter och vackra vyer. Vi upptäcker staden på egen hand, äter en god lunch, och sedan är det dags att bege oss vidare för besök på en genuin kroatisk vingård. Vi får en guidad rundtur innan vi sedan sätter oss ned för att njuta av de goda dropparna. Middag på hotellet

Dag 4 Fri Dag

Spenderas efter egna önskemål, samt middag på egen hand

Dag 5 Ön Korcula med Vinprovning

Idag reser vi efter den pittoreska kustvägen längst Peljesachalvön, fram till orten Ston. En ort även känd för ”den Kinesiska muren i Europa” – en 5,5 kilometer lång stenmur från 1300-talet. Vi passerar vingårdar, saltverk och ostronodlingar tills vi kommer fram till Orebic, där vi sedan går ombord på en båt som ska ta oss ut till ön Korcula och dess huvudstad med samma namn. Historiens vingslag i en stad som är omgiven av en ringmur från 1200-talet, med vita vackra stenhus byggda i gotisk stil eller med inslag av renässans, samt troligen den legendariske upptäcktsresande Marco Polos födelsestad. Vi får en guidad rundtur i denna charmiga medeltidsstad med de främsta sevärdheterna. Efteråt finns tid till att på egen hand strosa runt längst gatorna och kanske besöka någon av de små souvenirbutikerna, de mysiga krogarna, och njuta av en god lunch? Tillbaka på fastlandet stannar vi sedan till för ett besök på en av halvöns många vingårdar för guidning och provsmakning av de lokala vinerna, innan vi sedan vänder tillbaka till hotellet där middagen serveras.

Dag 6 Fri Dag

Spenderas efter egna önskemål, samt middag på egen hand.

Dag 7 Montenegro med Kotor och Budva

Nya äventyr stundar då vi efter frukost beger oss iväg för en heldag med guidad bussresa genom grannlandet Montenegro! Landet bjuder på en sagolikt vacker natur, intressant historia och spännande kultur. Vi färdas längst bukten och vårt första stopp blir staden Kotor, belägen i en vacker vik, genomsyrad av tradition och historia med fantastiska vyer. Den gamla staden är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, och den medeltida arkitekturen med historiska monument fascinerar. Stadsmuren, som har skyddat Kotor i decennier, är över fyra kilometer lång och leder upp till fortet Saint Ivan. Färden går sedan vidare till rivieran och den populära turistorten Budva. Vacker natur och turkosskimrande vatten blandas med anrika byggnader, god mat och ett spännande nöjesliv. Kärnan av Budva är den delen av staden som är över 2500 år gammal, och bland annat så spelades delar ur filmen “Pippi på de sju haven” in just här. Vi får tid att strosar runt i de smala gränderna och besöka någon av de små restaurangerna. I den gamla staden finns all möjlig shopping, från traditionella hantverk till exklusiva märken. Framåt kvällen beger vi oss åter över gränsen och tillbaka till vårt hotell för middag.

Dag 8 och 9 Fria Dagar

Spenderas efter egna önskemål, samt middag på egen hand.

Dag 10 Hemresa

Efter en god frukost är det dags att lämna vårt semesterparadis och ta flyget via Helsingfors tillbaka till Umeå.

 

Avresedatum 30/5 

Pris 15.680:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.30

Flygtider UME-HEL-DUB 12.00-18.55

DUB-HEL-UME 10.15-16.10

Ingår Flyg t/r, 9 övernattningar i dubbelrum, 9 frukost, 4 middagar, buss, 2 vinprovningar, utflykter enligt program, lokalguider, båttransfer, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 4.660:- Måltidsdrycker

Hotell Hotel Tirena/Club Dubrovnik***

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.