KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 25/7

Pris: 18.580 kr

Boka 25/7 online

 

Upplev en fascinerande färd längs floden Donau. Vi njuter av god mat och dryck, skön avkoppling, trevligt sällskap, samt besöker tre storslagna huvudstäder under en och samma resa! Vi färdas med flodkryssaren DCS Amethyst där vi bor i fina hytter på Rhein deck. Hytterna är på 15 kvm, har fransk balkong och är utrustade med dusch/ wc, hårfön, TV, AC och säkerhetsbox. Varje dag serveras vi frukostbuffé, lunch och middag ombord, allt medan vackra vyer passeras. Kombinerat med spännande utflykter i land så blir semestern komplett. Följ med oss ”an der schönen blauen Donau”!

 

Dag 1 Umeå-München-Passau

Vi flyger till München via Helsingfors. Väl landade så stiger vi på bussen för vidare färd till treflodsstaden Passau. Här checkar vi in på vårt hotell och avrundar dagen med en gemensam middag.

Dag 2 Flodkryssning

Frukost på hotellet och sedan har vi tid att på egen hand utforska Passau med dess storartade konst och arkitektur, shoppa, flanera runt eller bara koppla av. Längst idylliska gränder, samt eleganta gågator och vackra torg, finns möjligheten att tillbringa några timmar innan det är dags att stiga ombord på DCS Amethyst som ska bli vårt hem de kommande fem nätterna. Välkomstdryck och välkomstmiddag serveras under kvällen, medan vi långsamt glider fram på Donau till Wien. Ombord njuter vi av det goda livet med vackra vyer som passeras, och på land finns möjligheten att följa med på guidade rundturer, samt att även tid till att strosa omkring på egen hand.

Dag 3 Wien

Idag upptäcker vi Österrikes ståtliga huvudstad Wien, där gammalt möter nytt i en intressant blandning. Praktfull arkitektur, moderna muséer, mysiga kaffehus och en elegant atmosfär. Vi beger oss ut i den romantiska staden på en guidad stadsrundtur där vi får se de främsta av stadens sevärdheter. Den mäktiga Stefansdomen, Spanska Ridskolan, och vackra slottet Schönbrunn för att bara nämna några. Efter den givande turen har vi tid att på egen hand valsa runt i Wien och fortsätta förföras av stadens charm. Staden har ett stort utbud av shopping och barer… eller varför inte ett göra ett restaurangbesök för en god bit äkta Wienerschnitzel?

Dag 4 Budapest

Under morgonen anländer vi till Ungern och landets huvudstad Budapest. Vår färdväg Donau flyter fridfullt fram och delar staden i de två stadshalvorna Buda och Pest. Vi får en innehållsrik guidad tur i staden som har ett brett utbud av kultur och historia, samt är världskänd för sina över hundra varma källor och hälsosamma bad. På Budasidan tornar det ståtliga kungliga slottet uppe på slottskullen och i närheten finns även Mattiaskyrkan från 1200-talet, samt Fiskarbastionen med dess berömda terrass. På Pestsidan finner vi bland annat den pampiga Parlamentsbyggnaden i nygotisk stil, Hjältarnas torg vid Stadsparken, samt Budapests stora synagoga, Europas största. De flesta av stadens restauranger ligger på Pestsidan och efter vår tur kan det kanske smaka gott med nationalrätten gulasch eller den populära rätten langos? I stadens färgstarka saluhall kan vi även provsmaka andra ungerska specialiteter – allt från paprika och salami till riktigt goda viner. I Budapest finns också några av Europas äldsta caféer, där vi kan njuta av utsökta ungerska bakelser i vackra miljöer. Det finns även gott om både traditionella marknader, butiker, och stora köpcentrum för den shoppingssugne.

Dag 5 Bratislava

Vi upptäcker en tredje huvudstad under vår resa, då vi idag når Slovakiens största stad Bratislava. Även här beger vi oss ut på en berikande stadsrundtur där vi får se det storslagna Grassalkovichpalatset som är den officiella bostaden för landets president. Vi möts även av andra storslagna sevärdheter som Bratislavas slott -Slovakiens mest kända landmärke, den gotiska pärlan Franciskanerkyrkan, samt den gotiska 1300-talsdomen St. Martin som är den största och viktigaste kyrkan i Bratislava. Efteråt ges fri tid för egna strövtåg i en av Europas mest prisvärda städer vad gäller såväl mat som dryck. Gamla stan är Bratislavas medeltida centrum med en genuin atmosfär, restauranger och barer, samt med mysiga gator och gränder att strosa omkring i.

Dag 6 Wachau

Under morgontimmarna har vi kommit tillbaka till Österrike, där Donau flyter fram mellan städerna Melk och Krems, och vi befinner oss i den natursköna Wachaudalen. En ca 30 km lång dalgång som varit befolkad sedan förhistorisk tid med ett stort antal historiska byggnader, och som även är ett känt vindistrikt världen över. Tack vare det milda klimatet som påverkas av Donau, sluttningar somlutar mot solen, samt urbergets särskilda kvalitet växer och frodas utmärkta viner i Wachau. Möjlighet finns att göra en vacker utflykt i orter med medeltida karaktär, omgivna av mjuka kullarna bevuxna med vinrankor, eller så kanske en avkopplande vilodag dag ombord på fartyget lockar? Under kvällen och natten färdas vi åter till Passau.

Dag 7 Passau-Wien

Under morgontimmarna äter vi frukost och sedan har det blivit dags att lämna vår flodkryssare för att bege oss till Wien. Vi checkar in på vårt hotell och sedan finns tid att spendera resten av dagen efter egna önskemål. Kvällen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 8 Hemresa

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss med transferbussen tillbaka till flygplatsen i Wien för att påbörja resan hemåt efter några oförglömliga semesterdagar.

 

KRYSSNINGSRUTT ANK- AVG
26/7 Passau                            16.00
27/7 Wien                12.00-18.00
28/7 Budapest         09.30-21.30
29/7 Bratislava        13.00-16.30
30/7 Wachau          08.00-13.30
31/7 Passau             10.00

 

Avresedatum 25/7

Pris 18.580:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.40

Flygtider 25/7 UME-HEL 12.00-14.20 HEL- MUC 16.15-17.50
1/8 VIE-HEL 11.15-14.40 HEL-UME 15.50-16.10

Ingår Flyg t/r, transfers, del i dubbelrum inkl frukost och middag, 6 dagars flodkryssning med utsideshytter med fransk balkong inkl frukost, lunch, middag ombord. Guidad rundtur med
svensktalande lokalguide och buss i Budapest, Wien, Bratislava. Reseledare.

Tillägg Enkelrum 3950:- Måltidsdrycker

Hotell IBB Hotel Passau Centre,
Austria Trend Hotel Ananas, Wien

Bra att veta Valuta Euro, Pass behövs

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.