Dalhalla

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 6/7

Pris: 4.580 :-

Boka 6/7 online -Malena Ernman

 

 

 

För 360 miljoner år sedan föll en meteor över Dalarna. Resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. En musikföreställning här är en upplevelse för livet.

 
Dag 1

Avresa enligt tidtabell. I rask takt avverkar vi milen mot vårt mål Rättvik, där vi anländer under eftermiddagen. Under dagen gör vi stopp för fika och lunch. Väl framme så checkar vi in i Hantverksbyns små charmiga stugor med gräs på taken. Vi gör oss hemmastadda innan vi sedan samlas till kvällens middag i värdshuset.

Dag 2

Efter frukost väntar en guidad tur i omgivningarna. Vi ser den unika Långbryggan i Rättvik, och får höra om meteoritnedslaget för flera miljoner år sedan. Många vackra vyer och god lunch väntar under en trevlig dag. Åter till hotellet runt kl 15.00 för en stunds avkoppling innan middagen. Sedan väntar resans höjdpunkt, kvällens konsert på Dalhalla. Efter konserten åker vi tillbaka till vårt hotell för nattvickning innan det är dags för sängen. OBS! Konserten är utomhus så ta på er varma kläder (regnkläder vid regn). Finklädd i Dalhalla är varma fritidskläder och kraftiga skor. Inga paraplyer är tillåtna under föreställningen, då de skymmer sikten.

Dag 3

Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och påbörjar hemresan. Stopp för lunch och bussfika under dagen.

 

Artister den 6/7: Malena Ernman, Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren

 

Avresedatum 6/7 

Pris 4.580:-

Tidtabell Umeå Centralstation 07.30

Örnsköldsvik Resecentrum 09.00

Ingår Buss, 2 övernattningar i dubbelrum, 2 frukost, 2 lunch, 2 middag, nattvickning, lokalguide, biljett Dalhalla, bussfika, reseledare.

Tillägg Enkelrum 550:-

 

Sommar öppetider

Perioden 22/6-10/8 har vi stängt fredagar.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen

 Ladda ner katalogen

Ni hittar även vår katalog på:
Umeå Busstation
Stora Coop, Ersboda
ICA Kvantum, Örnsköldsvik
Arctic Bus, Skellefteå

Video