Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa: 3/5

Pris: 11.780 kr

Boka 3/5 online

 

 

Cotswolds är känt som ett av de vackraste områdena i England och lever verkligen upp till sitt rykte. Här finns små fina pittoreska byar med de honungsfärgade kalkstenhusen och mängder av sevärda trädgårdar. Området sträcker sig över fem grevskap och varje del har sina guldkorn som erbjuder en skön mix av natur, historia, samt modernt brittiskt liv. Vi bor i staden Cheltenham och därifrån gör vi spännande utflykter i detta natursköna område.

 
Dag 1 Umeå-Cheltenham

Vi samlas på Umeå Airport. Via Arlanda når vi flygplatsen i London. Transfer till Cheltenham och vårt hotell. Staden är en spa-ort i distriktet Gloucestershire, välkänd för sitt utbud av varierande festivaler, teatrar, shopping, restauranger och barer. Gemensam middag.

Dag 2 Stratford-upon-Avon

Efter frukost beger vi oss av till den världsberömda dramatikern William Shakespeares födelsestad, Stratford-upon-Avon. Vi besöker hans födelsehus som idag är ett intressant museum, samt egen tid till att strosa runt längst de mysiga små gatorna bland butiker och restauranger. Kanske smakar det med en god lunch på en genuin engelsk pub? Söder om Stratford-upon-Avon ligger Cotswolds destilleri, det första gin och whiskydestilleriet i området. Här får vi en guidad rundtur, samt provsmakning av de ädla dropparna. Middag på vårt hotell.

Dag 3 Fri dag

Cheltenham är en gammal marknadsstad som på grund av en upptäckt av hälsobringande källor på 1700-talet blev en av landets mest fashionabla och välbesökta spa-orter. Även idag är staden ett kärt besöksmål. Här har vi en hel dag att på egen hand upptäcka staden där vi kan titta närmare på dess sevärdheter, njuta av grönskan i flertalet parker, strosa längst den berömda shoppinggatan, eller slinka in för en god paus på någon av flertalet restauranger, barer och caféer. Staden är också känd för sin stora kapplöpningsbana som kan locka till besök för den intresserade. Middag på egen hand ikväll.

Dag 4 Blenheim Palace & Kiftsgate Court Gardens

Idag besöker vi Blenheim Palace, park & gardens. Det ståtliga slottet där Winston Churchill både föddes och bodde. Blenheim Palace är ett av Storbritanniens största och mest kända slott, vackert beläget bland grönskande omgivningar i grevskapet Oxfordshire. Slottet har en fantastisk samling av porträtt, möbler och skulpturer och vi får en guidning bland de historiska skatterna. Efteråt åker vi till Kiftsgate Court Gardens, en av de mest romantiska och ovanliga trädgårdarna i England, som vi på egen hand får tid att upptäcka. Färden går sedan vidare till Broadway, en charmig by i grevskapet Worcestershire, där vi ikväll njuter av en äkta Fish & chips-middag! I närheten av staden ligger det berömda Broadway Tower, byggt på 1700-talet och det högsta lilla slottet i Cotswolds, och om tid finns kan vi beundra den milsvida utsikten över de böljande kullarna.

Dag 5 Gloucester

Vi beger vi oss av till den närliggande staden Gloucester, ett anglikanskt biskopssäte vars rötter sträcker sig tillbaka till romartiden. Staden är belägen vid floden Severn och erbjuder en härlig blandning av historia och modern tid. En av stadens främsta sevärdheter är den fantastiska katedralen, över 900 år gammal, och här har bland annat delar av filmerna om Harry Potter spelats in. Vår lokalguide tar oss med på en lärorik och intressant stadsrundtur. Självklart innehåller vår resa också ett genuint engelskt ”Afternoon tea” med klassiska snittar och scones. Middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 6 Hemresa

Transfer till flygplatsen för hemresa. I Umeå landar vi slutligen gott med fina reseminnen i bagaget.

 

Avresedatum 3/5 

Pris 11.780:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 11.30

Flygtider 3/5 UME-ARN 13.00-14.00 ARN-LHR 15.25-17.00
8/5 LHR-ARN 10.35- 14.05 ARN-UME17.45-18.45

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, del i dubbelrum inkl frukost, 4 x middag, utflykter enl program, entréer, 1 afternoontea med scones, busstransfers, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1.650:- Måltidsdrycker

Hotell Jurys Inn Cheltenham****

Bra att veta Valuta GBP , Giltigt pass behövs, Tidsskillnad -1 timme, Svenska elkontakter passar ej

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.