Resefakta:

Resdagar: 10
Avresa: 14/5

Pris: 15.980 kr

Boka 14/5 online

 

Här kombinerar vi två av Spaniens hetaste resmål! Barcelona med sevärdheter som vi kan ägna flera dagar åt att utforska. Det kryllar av vackra hus, kyrkor och parker. Bland stadens främsta landmärken finns Gaudis livsverk, den sagolika katedralen Sagrada Família som aldrig blir klar. I solsäkra paradiset Mallorca bor vi i Magaluf på Hotel Flamboyan Caribe som ligger direkt på stranden och vi har alla rum med havsutsikt. Spännande utflykter blandas med skön avkoppling och god mat.

Dag 1 Umeå-Barcelona

Samling på Umeå Airport. Vi flyger via Helsingfors till Barcelona där vår transferbuss tar oss till hotellet, efter incheckning väntar en lättare kvällsvickning innan vi säger godnatt.

Dag 2 Stadsrundtur

Denna dag ägnar vi åt Barcelona. Det finns få städer i Europa som bjuder på så mycket – ett historiskt arv, mode, kultur, förstklassiga restauranger,annorlunda barer och den långa, härliga sandstranden. Vi gör en rundtur med lokalguide och ser OS-området, Montjuicberget med utsikt över staden, Columbusmonumentet, den berömda katedralen La Sagrada Familia och praktfulla gamla kvarter. Eftermiddagen fri tills vi samlas för gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Vingård

På förmiddagen besöker vi vingården Bodega Torres i Vilafranca som ligger ca 5 mil utanför Barcelona. Här får vi en guidad visning och förstås provsmaka deras viner. Resten av dagen fri fram tills vi samlas för kvällens middag på vårt hotell.

Dag 4 Barcelona-Mallorca

Efter frukost är det dags att lämna fastlandet för semesterparadiset Mallorca. Flygningen tar bara 45 minuter och vi ankommer till Palma flygplats kl 12.40. Transferbussen tar oss till Magaluf och vårt hotell som har bästa tänkbara läge mitt på stranden. Restauranger, barer och butiker i omgivningarna bäddar för en fin semester och vi har alla rum med havsutsikt. Här njuter vi av livets goda, kombinerat med intressanta utflykter. Mallorca har verkligen en sevärdhet för alla smaker och intressen. Mallorca är en mycket vacker ö och har många naturreservat, vissa är mycket populära bland fågelskådare och andra naturreservat skyddas för sin unika flora och fauna. Ön är fullt av gamla slott, fästningar, kloster och kyrkor som alla har en spännande historia att berätta. Tänk bara vilket praktbygge katedralen La Seu i Palma de Mallorca är. Frukost och middagar på hotellet varje dag.

Dag 6 Palma

Efter en ordentlig frukost beger vi oss iväg för en dag i Palma. Vår lokalguide visar oss runt i denna underbara stad. Vi passar på att besöka Palma de Mallorcas kända och storslagna katedral, som i folkmun kallas La Seo. Glöm inte att besöka katedralens skattkammare med många ovärderliga klenoder. Det kommer även att finnas tid för shopping och egen tid i staden. Öns kända huvudstad är och har alltid varit en metropol som lockar studenter, gästarbetare, immigranter och inte minst turister från hela världen. Dess behändiga storlek gör det lätt att ta del av alla fascinerade motsatser och kontraster. Den storslagna shoppingen, den goda maten och den härliga kosmopolitiska atmosfären finns alltid inom nära avstånd och i Palmas citykärna är det aldrig många steg till närmaste bar eller kafé.

Dag 8 Valldemossa & Sóller

Efter en tidig frukost startar dagens äventyr. Buss och vår lokalguide tar oss den korta resan till hamnen i Sóller. Sóllerdalen eller även kallad, ”den gyllene dalen” beskrivs ofta som en gryta med mynningen mot havet. Det beror på att bergskedjan Serra de Tramuntana som helt omfamnar denna frodiga dalgång. Ett stort favoritresmål för folk från hela världen, tack vare den speciella miljön och den spännande arkitekturen. Bergsbyn Valldemossa är en av de vackraste byarna på Mallorca, och ligger inramad av höga berg, djupa dalar och en grönskande natur. En mysigare och mer pittoreskt plats än Valldemossa är svårt att hitta, med smala och slingriga stengator, husen är byggda i ljus sten med keramiska tavlor inmurade och överallt grönskande vackra träd och blommor. Landmärket som attraherar tusentals turister varje år är klostret från 1200-talet och Chopinmuseet.

Fria Dagar -5, 7, 9

Dag 10 Hemresa

De har blivit dags att ta adjö och tacka för oss. Busstransfer från hotellet till Palma flygplats. Sedan tar vi flyget tillbaka till Umeå.

 

Avresedatum 14/5 

Pris 15.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.45

Flygtider

14/5 12.10-14.10 UME-HEL 17.25-20.25 ARN-BCN
17/5 11.55-12.40 BCN-PALMA
23/5 11.50- 15.30 PALMA-ARN 17.45-18.45 ARN-UME

Ingår Flyg t/r, transfers, del i dubbelrum inkl frukost & middag, utflykter enl program, lokalguide, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 2.740:- , Måltidsdrycker

Hotell Hotel Eurostars Cristal Palace i Barcelona, Hotel Flamboyan Caribe i Magaluf.

Bra att veta Valuta -Euro, Pass eller EU  id-kort behövs

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.