Resefakta:

Resdagar: 7
Avresa: 4/6

Pris: 12.380 kr

Boka 4/6 online

 

 

Alperna i sommarskrud lockar med de vidunderliga vyerna, underbara dofterna, och den höga friska bergsluften. Njut av den sköna naturen, samt den genuina gästvänligheten i hjärtat av Österrikes nationalpark Hohe Tauern. I den vackra Gasteinaerdalen med avslappnad atmosfär och arkitektur vars historia går tillbaka till glansperioden ”Belle Époque” ligger byn Bad Gastein som blir vårt hem under vistelsen. Här finns många varierande utbud av såväl avkoppling som aktiviteter, samt ett gott utbud av barer, restauranger och shopping. Vi sätter även extra guldkant på resan med utflykter till både Salzburg och Heiligenblut, samt upplever en genuin Österrikisk afton! 

 
Dag 1 Umeå-Bad Gastein

Vi flyger från Umeå via Arlanda och vidare till München där vi landar under eftermiddagen. Färden går vidare genom vackra alplandskap till den världskända spa- och turistorten Bad Gastein, där vi installerar oss på vårt centralt belägna hotell. Middag på hotellet.

Dag 2 Vandring & Österrikisk afton

Efter en god och stadig frukost är det dags för resans första vandring. Vi möter upp med vår lokalguide och är redo att lära känna orten Bad Gastein närmare. Kvällen avrundar vi i sann alp-anda med en genuin Österrikisk afton med dragspelsmusik, dans och spex.

Dag 3 Salzburg

Idag gör vi en utflykt till Mozarts födelsestad – Salzburg bjuder på en mängd magnifika byggnader, historiska platser, och vackra vyer. Vi får en guidad rundtur där vi utforskar stadskärnan med sevärdheter som Domkyrkan, Mozarts födelsehus, världskända gågatan Getreidegasse, samt mycket mer i denna imponerande stad! Efteråt ges fri tid att på egen hand utforska staden innan vi sedan beger oss åter till Bad Gastein och middag på vårt hotell.

Dag 4 Vandring

Vandring i Bad Gasteins natursköna områden. Vi vandrar med en guide, samt ges förslag på olika typer av vandringar som är mellan ca 2-4 timmar långa. På många av vandringarna finns det också möjligt att äta och dricka något gott längst vägen, samtidigt som vi njuter av de natursköna vyerna i en storslagen miljö. Efter en uppfriskande dag så äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 5 Heiligenblut

Vi åker på en heldagsutflykt genom alpernas största nationalpark Hohe Tauern till Österrikes högst belägna by Heiligenblut. Fram till 1900-talet var Heiliegenblut en alpbondby där befolkningen levde på guldbrytningen och på den vallfart som uppkom i samband med det legendariska fyndet av det ”heliga blodet”. Det är även vid Heiligenblut som den välkända Großglockneralpvägen har sin början. Den gotiska vallfartskyrkan med sitt spetsiga torn byggdes på 1300- och 1400-talen och är ett omtyckt besöksmål, såväl som den 400 år gamla museibondgården Mentlho. Guldgrävarbyn vid Heiligenblut är ett friluftsmuseum som skildrar guldbrytningens historia från romartiden fram till 1900-talet. Efter en hisnande historisk heldag med de mäktiga alptopparna som fond avrundar vi med en middag och njuter av kvällen i Bad Gastein.

Dag 6 Vandring

Efter frukost beger vi oss ut för ännu en naturskön vandring i Gasteinerdalen! Till kvällen väntas sedan belöning efter dagens strapatser i form av en läcker Fondueafton som också blir en fin avrundning på vår tid i Bad Gastein med omnejd.

Dag 7 Hemresa

Efter dagar av vandring, nya intryck och den välgörande alpluften i lungorna så säger vi Auf Wiedersehen till Bad Gastein, tar bussen till flygplatsen, och påbörjar resan hem till Sverige igen.

 

Avresedatum 4/6

Pris 12.380:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.15

Flygtider 4/6 UME-ARN 06.30-07.35 ARN-MUC 11.40-13.50
10/6 MUC-ARN 11.55-14.00 ARN-UME 16.10-17.10

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukost, 6 middag, buss, utflykter enligt program, entré, guider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 800:- Måltidsdrycker

Hotell Hotel Elisabethpark****

Bra att veta Valuta Euro , Giltigt pass behövs

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.