Andalusien 2018

Resefakta:

Resdagar: 15
Avresa: 23/10

Pris: 15.980 kr

Boka 23/10 online

 

Vistas i ett varmare klimat, upplev ett nytt land, slipp städ och matlagning. Sitt istället vid poolen och koppla av, ta långa promenader, och upplev spännande utflykter med Lind Tours resa till underbara Andalusien och den Spanska solkusten Costa del Sol! Vi bor i den klassiska semesterorten Torremolinos och varvar sol och bad med utflykter till juvelen Sevilla, den brittiska kronkolonin Gibraltar, hamnstaden Malaga och sagolika Alhambra vid drömmarnas Granada.Dag 1 Umeå-Torremolinos

Avresa enligt tidtabell. Vi flyger Umeå-Arlanda där vår reseledare möter upp i Sky City. Väskorna går raka spåret Umeå-Malaga. Väl i Malaga väntar vår transferbuss som tar oss den korta sträckan till Torremolinos och vårt fyrstjärniga hotell där vi bor under hela vistelsen. Frukost och middagar på hotellet.

Dag 3 Granada

Heldagsutflykt till Granada med Alhambra som byggdes av morerna för att skapa ett paradis på jorden. Alhambra, som blev morernas sista fäste i Spanien, är byggt på en hög klippa ovanför Granada. Vi besöker Generalife med sina trädgårdsanläggningar. Här är det lätt att bli hänförd av Generalifes många fontäner, dammar, pelar rader och paviljonger. Vi gör även ett besök i de moriska palatsen. Här ser vi bland annat Lejongården där den berömda fontänen med lejonstatyer finns. Efter rundvandringen finns tid för lunch innan vi vänder hemåt.

Dag 5 Sevilla

Heldagsutflykt till romantiska Sevilla -Andalusiens huvudstad och även Don Juans och Carmens stad. Sevilla har spår från romarriket och är känd för sin andalusiska kultur. Här är flamenco och tjurfäktning en viktig del av det vardagliga livet. Staden har arrangerat två världsutställningar, både 1929 och 1992. Sevilla har ett elegant centrum som domineras av den stora katedralen, vilken är Spaniens största och den tredje största i världen. Pampig arkitektur och många sevärdheter. Guidningen sker både med buss och till fots.

Dag 7 Gibraltar

Gibraltar är ett litet stycke England i Spanien med bobbies, pubar och engelsk mat. Kolonin ligger på en klipphalvö och är sedan 1704 en brittisk flottbas. Vi utforskar Gibraltar med en rundtur i minibussar. Vi startar med en färd till Europa Point. Detta är Gibraltars sydligaste spets. Här gör vi ett fotostopp och vid klart väder är det möjligt att se Afrikas kust och de marockanska Rifbergen. Vi kör sedan vidare upp till St. Michael’s Cave. Här gör vi ett kort besök i droppstensgrottorna där det exempelvis finns en konsertlokal. Utanför grottorna träffar vi även makakerapor som lever vilt på Gibraltar. Väl i centrum ges det fri tid för lunch och skattefri shopping. Under eftermiddagen reser vi tillbaka till Torremolinos.

Dag 10 Malaga

Idag gör vi en halvdagsutflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Malaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan kolonierna och blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

 

Dag 15 Hemresa

Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Malaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till svalare breddgrader

Fria dagar – 2, 4, 6, 8, 9, 11-14

 

 

Avresedatum 23/10  

Pris 15.980:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 15.30

Flygtider UME-ARN 16.50-17.55 ARN-AGP 19.20-23.45
AGP- ARN 06.00-10.20 ARN-UME14.35-15.40

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg Umeå-Arl-Malaga t/r , transfer, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell inkl frukost & middag, utflykter enligt program, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 5350:- Dryck

Hotell Sol Don Pedro****

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video